Ocak 2016

17 Ocak 2016 Pazar

Dünya Bankası Grubu




The World Bank Working for a World Free of Poverty


Dünya Bankası Grubu, iki belirledi  hedeflere  2030 yılına kadar ulaşmak için dünya için:
  • En fazla 3% daha az 1,90 $ günde yaşayan insanların yüzdesi azaltarak aşırı yoksulluğu sona erdirmek
  • Her ülke için alt% 40 gelir artışı teşvik ederek paylaşılan refah teşvik
Dünya Bankası tüm dünyada gelişmekte olan ülkelere mali ve teknik yardım önemli bir kaynağıdır. Biz yoksulluğu azaltmak ve gelişimini desteklemek için sıradan anlamda bir banka, ancak benzersiz bir ortaklık değildir. Dünya Bankası Grubu oluşmaktadır  beş kurum  kendi üye ülkeler tarafından başardı.
1944 yılında kurulan, Dünya Bankası Grubu Washington DC'de merkezli dünya çapında 120'den fazla ofisinde 10.000 'den fazla çalışanı var.
Biz gelişmekte olan ülkelere düşük faizli kredi, düşük faizli krediye sıfır ve hibe sağlamaktadır. Bunlar eğitim, sağlık, kamu yönetimi, altyapı, finans ve özel sektörün gelişmesi, tarım, çevre ve doğal kaynak yönetimi gibi alanlarda yatırımların geniş bir yelpazeye destekler. Bizim projelerin bazıları hükümetler, diğer çok taraflı kurumların, ticari bankalar, ihracat kredi kurumları ve özel sektör yatırımcıları ile ortak finansmanla edilir.
Biz de sağlamak veya ikili ve çok taraflı donörler ile vakıf fonu ortaklıklar yoluyla finansmanını kolaylaştırmak. Birçok  ortaklar sektör ve gelişmekte olan bölgelerin geniş bir yelpazesinde ihtiyaçlarına hitap girişimleri yönetmenize yardımcı olmak için Banka istedi.
Yenilikçi Bilgi Paylaşımı
Biz politika önerileri, araştırma ve analiz ve teknik destek ile gelişmekte olan ülkelere destek sunuyoruz. Bizim analitik çalışmaları genellikle Dünya Bankası finansmanı temelini ve gelişmekte olan ülkelerin kendi yatırımlarını bilgilendirmek yardımcı olur. Buna ek olarak, biz hizmet ülkelerde kapasite gelişimini desteklemek. Biz de ev sahibi sponsor, ya da sık sık ortakları ile işbirliği içinde, kalkınma konularında birçok konferans ve forumlar katılmak.
Ülkelerin en iyi global deneyimini erişebilir ve üstün bilgi üreten yardımcı olabilir emin olmak için, Banka sürekli onun bilgisini paylaşan ve müşterileri ile yürütmektedir şekilde ve geniş kamuoyuna iyileştirmek için çalışmaktadır. Anahtar öncelikler şunlardır:

INSARAG






Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) 1991 yılında kurulmuştur Bu kuruluş 1988 1985 Meksika deprem ve Ermeni depremde yüzden beraber olarak değil işletilen uzmanlaşmış uluslararası Kentsel Arama ve Kurtarma (USAR) ekipleri girişimlerini takip mevcut yapıların çoğaltmak için, grup, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde mevcut insani koordinasyon çerçevesinde oluşturuldu. Grubun sekretarya Cenevre'de İnsani İşler Koordinasyon (OCHA) Ofisi Acil Servisler Şubesi Saha Koordinasyon Destek Bölümü (FCSS) (ESB) denk düşen bu amaçla.

BM bu şemsiyesi altında, INSARAG "konulu bir BM Genel Kurul Kararı oluşturulmasını takip başarıyla Etkililik ve Koordinasyon Uluslararası USAR Yardım Güçlendirilmesi Bu karar yaygın elde ilerlemenin çok temelini sayılır 2002 yılında" son yirmi yılda grubudur.

INSARAG birincil amacı nedeniyle öncelikle depremler yapısal çöküşü yıkıcı olayların yaşandığı ülkelere dağıtım için kendilerini kullanılabilir hale çeşitli uluslararası USAR ekipleri arasındaki koordinasyonu kolaylaştırmaktır. Grup öncesinde bu tür olayların bu gruplar arasındaki iletişim için fırsat kolaylaştırarak bu tür koordinasyonu sağlıyor. Takımların Bu toplantılar, gerçek afetlerde birlikte çalışan aerodinamik var aralarında birçok pratik anlaşmalar sonuçlandı. Bu ekipler birlikte çalışmaya karar verdiler ilgili ayrıntılar Çok INSARAG Rehberde bulunabilir, ilkelerini özetleyen yaşayan bir belge grubu içinde kabul etti.

ADLİ TIP KURUMU




ADLİ TIP KURUMU'NUN TARİHÇESİ




Adli Tıp KurumuT.C. mahkemelerinin resmi bilirkişilik kurumu olarak yasa ile kurulmuştur. Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü ve Tıp Fakülteleri Adli Tıp Anabilim Dalları ile birlikte resmi bilirkişilik yapabilecek kurumlardan biridir. T.C. Adalet Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak hizmet vermektedir. Adli Tıp Kurumu'nun merkezi İstanbul'dadır. Adli Tıp Kurumu başkanının adli tıp uzmanı olması gerekmektedir ve adli tıp uzmanları arasından, adalet bakanı tarafından yapılan teklifle, adalet bakanı, başbakan yardımcısı, başbakan ve cumhurbaşkanının imzaladığı dörtlü bir kararname ile atanmaktadır.
Merkeze bağlı olarak çalışan grup başkanlıkları ile şube müdürlükleri de değişik illerde hizmeti yürütmektedir.
Merkezde hizmet, ihtisas daireleri ve ihtisas kurullarının çalışmaları ile yürütülmektedir.



http://www.atk.gov.tr/kurumtanitimi.html

İSTANBUL KALKINMA AJANSI






İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), “Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak” amacıyla 5449 sayılı Kanuna dayanarak Bakanlar Kurulu’nun 10.11.2008 tarih ve 2008/14306 sayılı kararı ile kurulmuştur. Ağustos 2009’da Genel Sekreteri atanan İSTKA, Aralık 2009’da uzman ve destek personeli istihdamı ile birlikte aktif olarak faaliyete geçmiştir.