Evcil Hayvanlarınız için Acil Durum Planı

16 Ekim 2016 Pazar

Evcil Hayvanlarınız için Acil Durum Planı



Evcil Hayvanlarınız


Evcil hayvanlarınız ailenizin önemli üyeleridir. Ne yazık ki afetlerden sizin gibi onlar da etkilenir. Sizin ve hayvanlarınızın acil durumlarda hayatta kalması bugünden yapılmış acil durum planlarınıza bağlıdır. Bir acil durumda olduğunuz yerde kalsanız da daha güvenli bir yere gitmeye karar verseniz de hayvanlarınız için önceden planlama yapmanız gerekir. Unutmayın sizin için en iyisi ne ise genellikle hayvanlarınız için de bu en iyisidir.
  • Eğer evden ayrılıyorsanız, HAYVANLARINIZI TERKETMEYİN! Hayvanlarınız büyük bir olasılıkla kendi başlarına hayatta kalmayı başaramayacaklardır. Bir şekilde hayatta kalmayı başarsalar da geri döndüğünüzde onları bir daha bulamayabilirsiniz.
  • Afet ve Acil Durum Çantanıza hayvanlarınızın en az üç gün boyunca hayatta kalmasını sağlayacak mama, su gibi malzemeler koyun.
  • Evcil hayvanlar da insanlar gibi kronik hastalıklara sahip olabilir. Bu nedenle evcil hayvanlarınızın ihtiyaç duyacağı ilaçları Afet ve Acil Durum Çantanızda bulundurun.
  • Afet sonrasında, barınağa yerleşmeniz durumunda evcil hayvanınızı bir barınağa bırakmanız gerekebilir. Böyle bir durumda evcil hayvanınız için sahipliğinizi kanıtlayan doküman ile aşı belgesi gerekebileceğinden bu belgeleri Afet ve Acil Durum Çantanıza da yerleştirin.
  • Afet ve Acil Durum Çantanızda en yakın hayvan kliniklerinin iletişim bilgilerini içeren bir belge bulundurun.
  • Afet anında veya sonrasında, evcil hayvanlarınız korku ve panik nedeniye gizlenmek isteyeceğinden sizden uzaklaşıp kaybolabilirler. Bu yüzden Afet ve Acil Durum Çantanızda tasma ve kayış bulundurmayı da unutmayın.

0 yorum :

Yorum Gönder